Android Ağda Kayıtlı Değil Hatası (Çözümü) 2024

Birçok Android kullanıcısı en önemli anlarda birçok hatayla karşılaşıyor. Siz de onlardan biri olarak ağda kayıtlı değil hatası mı alıyorsunuz? Bu makalede size bu hatanın ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini anlatacağım. Hatayı birlikte kesin olarak çözeceğiz.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Ne Demek?

Android telefon ağda kayıtlı değil hatası birçok Android cihaz sahibinin ortak sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Genelde birine mesaj göndermeye çalıştığınızda veya birini aramaya çalıştığınıza bu hata ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Peki arama yaparken ağda kayıtlı değil ne demek? Ağda kayıtlı değil hatası, kullandığınız cep telefonunun sistemsel bir neden yüzünden baz istasyonu ile bağlantısının kopması anlamına gelir. Bu nedenle herhangi bir arama yapamaz veya mesaj gönderemezsiniz. Ancak korkulacak bir durum değildir. Aşağıdaki yöntemleri deneyerek bu hatayı kolaylıkla çözebilirsiniz.

android ağda kayıtlı değil hatası ne demek

1 – Telefonunuzu Uçak Moduna Alın
 
ağda kayıtlı değil hatası için telefonu uçak moduna alıp kapatma
 
Bu hata ile genellikle Samsung marka cihazlarda karşılaşılıyor olsa da, birçok android cihazda yapmanız gerekenler değişmiyor. Öncelikle en basit yöntemle başlayacağız. Telefonunuzu uçak moduna alın ve tekrar uçak modundan çıkarın. Telefonu uçak moduna aldığınız zaman, cihazınız baz istasyonlarıyla ilişkisini keser. Sim kartı devre dışı kalır. Tekrardan uçak modundan çıkardığınız zaman, baz istasyonuyla bağlantı kurar ve sim kartınız aktif hale gelir. Bu şekilde ağda kayıtlı değil çözümüne ulaşmış olursunuz.
 

2 – Telefonunuzu Yeniden Başlatın

telefonda ağda kayıtlı değil hatası için telefonu yeniden başlatma

Eğer telefon ağda kayıtlı değil diyorsa yapacağınız yapmanız gereken en ilkel yöntem telefonu yeniden başlatmaktır. Cep telefonunuz uzun süredir arka planda bazı yazılımsal sorunlar yaşanabilir. Android işletim sistemi genelde bu sorunları kendi kendine çözebilir. Ancak bazı durumlarda bu yazılımsal sorunlar büyüyebilir ve Android sorun çözme işini tek başına halledemez. Telefonu yeniden başlattığınızda işletim sistemi dosyaları baştan yükler. Böylece arka planda bilinmeyen sistemsel bir sebepten dolayı sıkıntı oluştuysa, cihazı baştan başlatarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bu yüzden telefonunuzu baştan başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

3 – SIM Kartınızı Çıkarıp Takın

ağ hatası için sim kartını çıkart ve tak

Telefonda ağ bağlantısı yoksa belki de sim kartınız bir şekilde yerinden oynamış olabilir. Bu yüzden de telefonunuz SIM kartınızı okuyamıyordur. Tabi bunun yüzünden herhangi bi arama yapamaz ve mesaj atamazsınız. SIM kartınızı yuvasından çıkarıp tekrardan yerine takmayı deneyebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

  • SIM kartınızı çıkarırken telefonunuzu kapatmayı unutmayın.
  • Telefonunuzu kapattıktan sonra SIM kartı yuvasını çıkarırken olabildiğince yumuşak davranmaya dikkat edin.
  • Çıkarttıktan sonra SIM kartı yuvasına hafifçe üfleyerek biriken tozları temizleyin. 
  • SIM kartınızı doğru şekilde taktığınıza emin olduktan sonra telefonunuzu tekrar açın ve ağda kayıtlı değil hatasının çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

4 – Telefonunuzun Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

ağ bağlantısı yok hatası için ağ ayarlarını sıfırlama
 
Belki de yaşadığınız sorun tamamen telefonun yazılımsal hataları nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bunun için cihazların içerisinde ayarları sıfırlama seçenekleri yer alıyor. Bunlardan birisi de ağ ayarlarını sıfırlamak. Bu sıfırlama işlemi her türlü android ağ hatası çözümü için kullanılıyor. Ancak ağ ayarlarını sıfırladığınız zaman Wi-Fi ayarları, mobil ağlar ve VPN gibi kayıtlı bilgileriniz de sıfırlanmış olacak. Kısacası daha önce giriş yaptığınız Wi-Fi ağlarına tekrardan giriş yapmak zorunda kalacaksınız. O yüzden bunu bilerek ağ ayarlarını sıfırlayın. 
  • Telefonunuzdan Ayarlar bölümüne gidin.
  • Oradan Genel bölümüne girin.
  • Yedekleme ve Sıfırlama ayarlarına girin. Bu farklı cihazlarda farklı isimlerde olabilmektedir. Arama bölümüne sıfırlama yazabilirsiniz.
  • Buradan Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğini bulun ve dokunun.
  • Karşınıza çıkacak uyarıları onaylayarak sıfırlama işlemine bağlayın.
  • Seçili ağ mevcut değil gibi aldığınız hataların çözüldüğünü kontrol edin.

Ayarlar kısmı her cihazda farklı olduğu için yukarıdaki şekilde bulamadıysanız, Ayarlar kısmından arama yerine Sıfırla yazın ve çıkan seçeneklerden ağ ile alakalı olan seçeneği bulun.

5 – Telefonu Güvenli Modda Başlatın

Yukarıdaki yöntemlerin hepsini denemenize rağmen ağ kayıtlı değil hatası almaya devam ediyorsanız, sorunun yüklediğimiz üçüncü parti uygulamalardan kaynaklı olabileceği ihtimalini değerlendirebiliriz. Bunu anlamak için de telefonumuzu güvenli modda çalıştıracağız. Çünkü telefonlar güvenli modda başladığında üçüncü parti uygulamaların hepsi çalışmayı durdurur. Yalnızca telefonunuzda yüklü olan orijinal uygulamalar çalışmaya devam eder. Bu da demek oluyor ki bu moddayken herhangi bir hata almıyorsak, demek ki sorun yüklediğimiz üçüncü parti uygulamadan kaynaklanıyor. En son yüklemiş olduğunuz uygulamaları kaldırarak test edebilirsiniz. Peki telefonumu nasıl güvenli modda başlatacağım? Bu her marka ve telefon için farklıdır. Samsung, Huawei, Xiaomi veya başka marka cihazların farklı güvenli modda başlatma seçenekleri vardır. Aşağıda birkaç seçenek vereceğim. Bunları deneyin. Eğer olmuyorsa ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz.

#Yöntem 1

  • Telefon açıkken kapatma tuşuna basılı tutun.
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden Kapat seçeneğine bir süre basılı tutun.
  • Güvenli modda yeniden aç seçeneğini bulun ve dokunun.
  • Telefonunuz kapanacak ve otomatik olarak tekrardan açılacaktır.
  • Açılınca ekranda Güvenli Mod yazısı görülüyorsa işlem tamam.

#Yöntem 2

  • Telefonu tamamen kapalı konuma getirin.
  • Ardından Açma tuşuna basılı tutarak telefonu açın. Ancak elinizi güç tuşundan çekmeyin.
  • Ekran açıldığı gibi elinizi güç tuşundan çekin ve sesi kısma tuşuna basılı tutmaya başlayın.
  • Telefon yeniden başlatılana kadar elinizi çekmeyin
  • Yeniden başlatılıp ekranın sol ya da sağ köşesinde Güvenli Mod yazısını gördükten sonra ses kısma tuşunu bırakın.

6 – Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin

android telefon ağ bağlantısı yok hatası için güncelleştirmeleri kontrol etme
 
Eğer cihazınızda yazılım güncellemesi varsa bunları daima yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü gelen güncellemeler telefonlarda yaşanan sorunlar ve hatalar için çözüm sunan paketler içeriyor. Otomatik güncellemeleriniz aktif değilse telefonunuzun ayarlar kısmından kendiniz elle yapmanız gerekiyor. Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girip arama kısmını Güncelleme yazarak ulaşabilirsiniz. Aktif bir güncelleme varsa indirip güncellemeyi yapın.
 

6 – Telefonu Sıfırlayın

arama yaparken ağda kayıtlı değil hatası için telefonu sıfırlama
 
Telefonu güvenli modda başlattığınızda da aynı hatayı almaya devam ediyorsanız demek ki sorun üçüncü parti uygulamalardan değil direkt olarak sistem uygulamalarından kaynaklanıyor. Dahili yüklü olan sistem uygulamalarından biri ya da fazlasından kaynaklanan hata yüzünden ağ operatörü bağlanamıyor ve arama yapamıyorsunuz. Onun için telefonu tamamen sıfırlayıp temiz bir kurulum yapmak en iyi seçenek olacaktır. Ancak telefonu sıfırladığınızda, telefonunuzda kayıtlı olan her şey sıfırlanacaktır. Fotoğraflarınız, mesajlarınız, uygulamalarınız ve eğer numaralarınız SIM kartınız yerine telefonunuza kayıtlıysa kayıtlı numaralarınız dahil her şey silinecek. Bu yüzden telefonu sıfırlamadan önce her şeyin yedeğini aldığınıza emin olun. Yedek almayla ilgili Google‘ın yayınladığı bu makaleyi okuyabilirsiniz.
 

7 – IMEI Kontrolü

Telefonunuzu tamamen sıfırladınız, ona rağmen hala ağda kayıtlı değil hatası almaya devam ediyorsanız bir şeyi kontrol etmeniz gerekiyor. O da IMEI numaranızın klonlanmış olabileceği. Eğer IMEI numaranız klonlandıysa veya silindiyse, ne yaparsanız yapın cihazınız herhangi bir baz istasyonuna bağlanamaz. Bu yüzden IMEI kontrolü yapacağız.
 
telefon imei numarasını kontrol etme
 
imei numarasını sorgulama
  • Telefonunuzun arama bölümü açın.
  • *#06# kodunu yazın ve arama tuşuna basın.
  • Karşınıza IMEI numaranızın olduğu bir görüntü gelecektir. Bu IMEI numarasının ekran görüntüsünü alın veya herhangi bir yere not edin.
  • IMEI adresimizi e-Devlet üzerinden sorgulatacağız. Bunun için IMEI sorgulama sayfasına gidin.
  • Buraya IMEI numaranızı yazın ve Sorgula butonuna tıklayın.
  • Karşınıza IMEI numarasına ait bilgiler çıkacaktır. Eğer burada klonlanmak ile alakalı şeyler yazıyorsa IMEI adresiniz klonlanmış demektir.
  • Eğer İthalat yoluyla kaydedilen IMEI gibi şeyler yazıyorsa herhangi bir sıkıntı yok demektir.

Eğer herhangi bir klonlama işlemi olmamışsa ve hala hatanız devam ediyorsa cihazınızı en yakın zamanda garantisi devam ediyorsa teknik servise, garantisi yoksa güvenilir bir telefon tamircisine götürün. Takıldığınız bir yer olursa yorumlardan bana ulaşın.

Abonelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Desteğiniz önemli. Lütfen yorum yapın!x